logo Pastoraal Cafe Zeist  

 
de plaats waar mensen met een psychiatrische achtergrond over geloof en zingeving kunnen praten
     

Pastoraal Café in de fruittuin van Très Jolie (20 sept 2012)
Lees het verslag

De Pont van het Utrechts Landschap (6 juni 2013)
Bekijk de foto's

 
5e donderdag van de maand: Pastoraal Café Extra

31 oktober 2013

Via allerlei lijntjes zijn mensen met anderen verbonden: met familie, vrienden, buren, collega's, met mensen in winkels, kerk, sport. Dat vormt een heel weefwerk! Maar wie lijdt aan een psychische ziekte merkt dat veel lijnen het niet houden. Hoe ga je daarmee om? En ook voor familie en anderen is het best lastig om de ander vast te houden. Je zou wel willen, maar er zit nogal eens iets tegen. Het weefsel wordt dan kwetsbaar!
Hierover gaat het, op 31 oktober, in het Pastoraal Café. De deur staat open voor iedereen die te maken heeft met psychiatrie, dus ook mantelzorgers en anderen. Dan zal Kees Bregman, contextueel therapeut bij De Keper en pastor in Soest, met ons rond dit thema spreken en in gesprek gaan.

Welkom! Vanaf 14.00 uur is de deur open, om 14.30 beginnen we. In het café onder de toren van de Nieuwe Kerk, Boulevard 2, bij het Busstation Zeist.

5e donderdag van de maand: Pastoraal Café Extra

30 januari 2014

Depressie en geloof, een gecompliceerd begrippenpaar. Een begrippenpaar dat ook veel vragen oproept. Want hoe verhouden deze twee zich tot elkaar?
Het geloof kan van invloed zijn op een depressie. En een depressie heeft ook invloed op het geloofsleven. Het is vaak moeilijk om het gesprek hierover te beginnen.
Toch wil Aleid Schilder (therapeut en auteur) dit voor ons bespreekbaar maken. Zij is op 30 januari 2014 te gast in het Pastoraal Café. Ze zal o.a. vertellen over haar laatste boek ‘Door de glazen deur’. In dit boek beschrijft ze hoe ze zelf heeft geworsteld met zware depressies en met haar kerkelijke achtergrond en wat dit met haar Godsbeeld heeft gedaan.
Op deze middag is het Pastoraal Café zoals altijd geopend voor mensen met een psychiatrische achtergrond, maar ook voor mantelzorgers en andere belangstellenden.

Wees welkom! Vanaf 14.00 uur is de deur open, om 14.30 beginnen we. In het café onder de toren van de Nieuwe Kerk, Boulevard 2, bij het Busstation Zeist.

   
Lustrum

27 maart 2014

In februari was het 5 jaar geleden dat in Zeist begonnen is met het Pastoraal Café.
Dit lustrum gaan we natuurlijk vieren! En dat doen we in de week van de psychiatrie,
op donderdag 27 maart, van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur in de Shalom-zaal van de Noorderlichtkerk, Bergweg 92b.
Op het programma staat, naast een informeel samenzijn, het theaterstuk: Hou me Los.

“Hou me los” is een muziekvoorstelling van Nynka Delcour (tekst) en Rob Stoop (muziek). Zij zingen en vertellen op persoonlijke, ontroerende en grappige manier over loslaten en vasthouden in relaties psychische problemen. Het lied “Hou me los” in de voorstelling is ook gemaakt voor de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Meer informatie is te vinden op www.krachtvanbeleving.nl.

Mocht u geïnteresseerd zijn: u bent van harte uitgenodigd om deze middag met ons mee te vieren en mee te beleven!

Bezoek aan de Boswerf (2015)
Bekijk de foto's

Bezoek aan het Slot Zeist (2016 en 2017)
Bekijk de foto's

Bezoek aan Schaapskooi Heidestein (2017)
Bekijk de foto's


     
2008 © Pastoraal Café Zeist • Design: Manschot Grafimedia • Teksten: Daniëla Postma • Fotografie: Boudina Dittmar